Карамелизирани портокали

01/04/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 655
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • захар - 400 г
  • вода - 1 1/4 (310 мл), студена
  • вода - 1 1/4 (310 мл), вряла
  • портокали - 8 бр., обелени, на тънки резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря в студената вода и на слаб огън, след като заври се оставя около 15 мин.

В голяма тава се изсипва студена вода с височина 4 см от дъното. Тенджерата със захарта се сваля от огъня и се слага в студена вода.

Прибавя се гореща вода и се разбърква добре. Портокаловите филийки се редят в чиня за сервиране, заливат се с карамела и се оставят да изстинат.

Така приготвените карамелизирани портокали може да използвате и за десерти, и за ястия от птиче месо.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар