Начин на приготвяне
Приготвя се смес от натрошените бисквити и разтопеното масло, която се разпределя върху дъното на тава. Полученият блат се пече 8 минути на 170 градуса.
Приготвяне на нектарините: Захарта се карамелизира с 4 с.л. вода и когато придобие кафяв цвят, към нея се добавят маслото и ванилията. Сместа се разбърква и към нея се добавят нарязаните нектарини. Вари се 10 минути и се отстранява от котлона.
Разбитото сирене се смесва със захарта, яйцата, жълтъка, брашното, ванилията, лимоновия сок, настърганата лимонова кора, сока от карамелизираните нектарини и сметаната. Всички съставки се разбъркват старателно.
Половината резенчета нектарини се нареждат върху блата и се заливат с приготвения крем. Сладкишът се пече около 60 минути на 160 градуса. Щом чийзкейкът изстине, отгоре се нареждат останалите парченца карамелизирани нектарини и десертът се слага в хладилника.