Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с нектарини

Чийзкейк с нектарини

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Чийзкейк с нектарини2 / 2
06/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити - 10 бр.
  • масло - 85 г краве
  • ЗА НЕКТАРИНИТЕ
  • нектарини - 4 бр.
  • захар - 140 г
  • масло - 25 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • ЗА КРЕМА
  • крема сирене - 3 пакетчета
  • сметана - 250 г заквасена
  • кафява захар - 250 г
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонова кора - от 1 лимон, настъргана
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от натрошените бисквити и разтопеното масло, която се разпределя върху дъното на тава. Полученият блат се пече 8 минути на 170 градуса.

Приготвяне на нектарините: Захарта се карамелизира с 4 с.л. вода и когато придобие кафяв цвят, към нея се добавят маслото и ванилията. Сместа се разбърква и към нея се добавят нарязаните нектарини. Вари се 10 минути и се отстранява от котлона.

Разбитото сирене се смесва със захарта, яйцата, жълтъка, брашното, ванилията, лимоновия сок, настърганата лимонова кора, сока от карамелизираните нектарини и сметаната. Всички съставки се разбъркват старателно.

Половината резенчета нектарини се нареждат върху блата и се заливат с приготвения крем. Сладкишът се пече около 60 минути на 160 градуса. Щом чийзкейкът изстине, отгоре се нареждат останалите парченца карамелизирани нектарини и десертът се слага в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: