Начин на приготвяне
Натрошавате бисквитите. Към тях се прибавя разтопеното масло. Разбърква се до получаването на еднородна смес, която се изсипва на един пласт в кръгъл съд.
Направете крема като накиснете единия желатин в бялото вино, което се загрява леко и се бърка до получаването на гладка смес. Тя се разбива с прясното мляко и се прибавя към смесените в друг съд извара, лимонов сок, лимонова кора, мед и кисело мляко. Съставките се разбиват с миксер, докато се смесят добре.
Сместа се изсипва върху бисквитения блат и се заглажда отгоре.Украсява се със зърната грозде, които могат да се аранжират във формата на грозд.Вторият желатин се разтваря в плодовия сироп. Щом течността започне да се желира, се изсипва върху сладкиша.
Чийзкейкът с грозде се оставя в хладилник, за да стегне.