Начин на приготвяне
Сварих пуешкото бутче в подсолена вода до готовност, като междувременно премахвах образувалата се пяна.
След това обезкостих и нарязах на едри парчета, а бульона прецедих и запазих.
Нарязах зелката на дребно, а моркова настъргах на едро ренде и задуших в загрято олио с малко сол.
Щом зелето омекна, прибавих около 0.5 кг настъргани пресни домати.
Готвих още няколко минути, след което прибавих червен пипер, черен пипер и нарязани на ситно няколко скилидки чесън.
На дъното на тава наредих първо месото, след което го покрих със задушеното зеле.
Прибавих 1 чаша от бульона и сложих зелето на фурна да се пече в загрята фурна на 200 °C за 30-40 минути, докато се запече.
Много вкусно селска гозба е това прясно зеле с пуешко на фурна, която е време да опитате през есента ;)
Коментари