Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Прясно зеле с пуешко на фурна

Прясно зеле с пуешко на фурна

Прясно зеле с пуешко на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Много вкусно селска гозба е това прясно зеле с пуешко на фурна, която е време да опитате през есента"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 бутче
  • зеле - 1.2 кг
  • домати - 500 г пресни
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 50 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварих пуешкото бутче в подсолена вода до готовност, като междувременно премахвах образувалата се пяна.

След това обезкостих и нарязах на едри парчета, а бульона прецедих и запазих.

Нарязах зелката на дребно, а моркова настъргах на едро ренде и задуших в загрято олио с малко сол.

Щом зелето омекна, прибавих около 0.5 кг настъргани пресни домати.

Готвих още няколко минути, след което прибавих червен пипер, черен пипер и нарязани на ситно няколко скилидки чесън.

На дъното на тава наредих първо месото, след което го покрих със задушеното зеле.

Прибавих 1 чаша от бульона и сложих зелето на фурна да се пече в загрята фурна на 200 °C за 30-40 минути, докато се запече.

Много вкусно селска гозба е това прясно зеле с пуешко на фурна, която е време да опитате през есента ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесна рецепта яденето ми се получи разкошно
17.10.2023 14:19