Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Прясно зеле с ребра на фурна

Прясно зеле с ребра на фурна

Прясно зеле с ребра на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Нищо че е прясно зеле ,с малко свински ребра става ужасно вкусно - опитайте !"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 глава
  • домати - 1 буркан
  • магданоз
  • олио - 50 мл
  • свински ребра - 300 г
  • сол
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • риган
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства и нарязва на ленти. Загрява се олио, запържваме първо нарязаните парчета от свински ребра. Това придава повече аромат на ястието.

Добавяме ситно нарязан лук и намачканото прясно зеле със сол. Запържва се докато спадне обема му.

Добавят се нарязани домати без люспите и се разбърква с червения пипер. Налива се вода да покрие продуктите, поръсваме с риган и пресен магданоз - ситно нарязан.

Прехвърля се в тава зелето и ребрата. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност, да остане на мазнина.

Сервираме Прясното зеле с ребра на фурна с една люта чушка за разкош.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана страхотно с кьосе зеле,пушени свински кокали и последните баберки домати от градината,с много чесън обаче
20.10.2024 12:01