Начин на приготвяне
Нарежете зелката на ситно, добавете сол на вкус и лимонената киселина и я намачкайте с ръце много добре. Поставете зелето в тенджера, добавете доматите, 1 ч.ч. топла вода и поставете клонката сминдух в него. Варете 30 минути, като периодично разбърквате.
Нарежете пилето на порции, измийте и го подсушете. Отделно нагрейте олиото, добавете ситно нарязаните лук и чесън, запържете ги за кратко и поставете нарязаното пиле, поръсете с черен пипер и сол на вкус. Запържете до златисто.
Поставете зелето в тава и равномерно разпределете, наредете пилешките порции в него и полейте със мазнината от пилето.
Печете пилето със зелето в предварително нагрята на 220 градуса фурна до желания от вас загар, след което покрийте с алуминиево фолио и печете за още 20 минути.
Коментари