Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Винен кебап с праз и моркови

Винен кебап с праз и моркови

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Винен кебап с праз и моркови
Снимка: Елица
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Сгряващо и засищащо ястие за цялото семейство Вижте как да си приготвите този вкусен кебап"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • праз лук - 1 стрък
  • лук - 2 глави
  • олио - 60 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • кимион
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз
  • За гарнитура
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на късчета и се слага в тенджера с вода да се свари до полуготовност.

Празът, лукът и чесънът се нарязват, сипва се олиото, прибавят се нарязаните на полумесеци моркови, задушават се до омекване.

След това се добавя месото и прецеденият бульон от месото, ако е необходимо, се долива топла вода, колкото да покрие продуктите, добавя се дафиновият лист и варенето продължава до готовност на свинското.

Прибавят се виното, доматеното пюре и подправките (червен пипер, черен пипер, сол и чубрица ако желаете).

Виненият кебап се оставя да поври няколко минути, като от време на време се разбърква.

Брашното се размива със студена вода, темперира се и се сипва към ястието.

Поръсва се с магданоз.

Оризът се сварява с водата и маслото до готовност, добавя се лимоновия сок, поръсва се черен пипер и сол на вкус.

Кебапът се сервира с топка ориз.

Виненият кебап с праз и моркови е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусен винен кебап стана!
23.01.2023 21:10