Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на късчета и се слага в тенджера с вода да се свари до полуготовност.
Празът, лукът и чесънът се нарязват, сипва се олиото, прибавят се нарязаните на полумесеци моркови, задушават се до омекване.
След това се добавя месото и прецеденият бульон от месото, ако е необходимо, се долива топла вода, колкото да покрие продуктите, добавя се дафиновият лист и варенето продължава до готовност на свинското.
Прибавят се виното, доматеното пюре и подправките (червен пипер, черен пипер, сол и чубрица ако желаете).
Виненият кебап се оставя да поври няколко минути, като от време на време се разбърква.
Брашното се размива със студена вода, темперира се и се сипва към ястието.
Поръсва се с магданоз.
Оризът се сварява с водата и маслото до готовност, добавя се лимоновия сок, поръсва се черен пипер и сол на вкус.
Кебапът се сервира с топка ориз.
Виненият кебап с праз и моркови е готов.
Коментари