Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешко от бут с меденогорчичен сос

Пилешко от бут с меденогорчичен сос

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пилешко от бут с меденогорчичен сос
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
14/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Пилешкото от бут с меденогорчичен сос се гарнира с лека салата и се получава страхотна лека вечеря."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г от бут
  • къри
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • горчица - 1 с.л.
  • майонеза - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на пилешки филенца. Слагат се в голяма купа. Поръсват се с къри, сол и черен пипер. Овалват се добре.

Оставят се настрана, докато подготвим соса.

В купа се слагат горчицата и майонезата. Добавят се оцетът и медът. Овкусява се с малко сол и черен пипер. Разбърква се добре до хомогенна смес.

Подготвя се грил тиган, като леко се намазнява и загрява.

Пилешките филенца се изпичат от двете страни.

Меденогорчичният сос може да се поднесе отделно, както и да се полее направо върху пилешкото.

Пилешкото от бут с меденогорчичен сос се гарнира с лека салата и се получава страхотна лека вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: