Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Бистра гъбена супа с ориз

Бистра гъбена супа с ориз

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Бистра гъбена супа с ориз
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
16/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Гъбена супа с ориз, подходяща за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • домати - 1/2 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • чушки - 1 бр.
  • ориз - 3/4 к.ч.
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • олио - 4 с.л.
  • ориз - 3/4 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накълцайте на ситно моркова, лука и чушката. Сложете ги да се варят в дълбока тенджера в солена вода и малко олио.

След като заврат, добавете почистените и нарязани гъби, а после и ориза.

Гответе гъбената супа на средна степен. Когато оризът е полуготов, добавете сухата мащерка и доматите от консерва.

Поръсете супата с ориз с черен пипер.

Когато поднасяте бистрата гъбена супа с ориз, добавете сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: