Начин на приготвяне
Пуешка зеленчукова супа, която е много вкусна и пъстра. Ако сте почитатели на бистрите чорби, ще ви допадне и този вариант.
Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре.
Слагат се в дълбока тенджера.
Прибавя се дафиновият лист и се заливат със студена вода.
Сваряват се за 1 ч., като периодично водата се отпенва, като се внимава да се не извади дафиновият лист.
След като бутчетата се сварят, свалят се котлона и се изваждат от бульона.
Оставят се да изстинат, след което кожата се премахва и бутчетата се обезкостяват много добре, като се премахват всички костици от месото.
Обезкостеното месо се нарязва на средни парчета.
Бульонът, в който се сварени бутчетата, се прецежда и отново се изсипва в тенджерата.
Прибавя се обезкостеното и нарязано пуешко месо и се оставя да заври.
След като заври, се прибавя обелените, измити и нарязана на средни парчета картофи.
Морковите се обелват, измиват, нарязват на едро, след което се прибавят към картофите.
След като заври отново, се прибавя сола, олиото и подправката за ястието телешко варено.
Оставя се да ври 30 мин., след което се прибавя натрошеното фиде и почистеният, измит и нарязаният на ситно магданоз.
Котлонът се изключва, като тенджерата с пуешка супа се оставя 30 мин. на котлона.