Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Манатарки с масло и чесън

Манатарки с масло и чесън

Манатарки с масло и чесън
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Чудесно предястие са манатарки с масло и чесън, което се съчетава добре с чаша хубаво вино. Бон Апети!"

Необходими Продукти

  • манатарки - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 60 г
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвах замразени манатарки, които, първо, размразих и нарязах на дребни парчета.

Сложих гъбите в тиган с олиото и ги задуших за около 10 минути, докато водата, която са абсорбирали, се изпари и останат само на мазнина.

След това прибавих маслото и нарязани на ситно 2-3 скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.

Оставих на котлона още 5 минути, докато манатарките се запържат и добият златист цвят.

Сервирах манатарките с масло и чесън, поръсени с нарязан на ситно пресен копър.

Чудесно предястие са манатарки с масло и чесън, което се съчетава добре с чаша хубаво вино.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: