Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и настъргва на едро с рендето.
В тенджера се задушава с маслото и захарта (аз сложих около 250 г). Тиквата трябва да омекне хубаво.
Трите пакета с тестото се нарязват на правоъгълници, в горната половина се правят хоризонтални разрези, а в долния край се слага плънка, орехи и канела, навива се на бутерруло.
Намазват се апетитните бутерки с белтък и се поръсват с кафява захар.
Другите два пакета разстлах и обилно поръсих с тиква, орехи и канела и навих на голямо руло, което нарязах на парчета с широчина около 2 см.
Подредих като розички, намазах с белтък и отново поръсих с кафява захар.
Пекох бутерките на 210°C до готовност.
Още топли поръсих с пудра захар.
Това са наистина специални бутерки с тиква и орехи, които ще изчезнат за секунди...Да не говорим как ухае вкъщи.