Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с тиква, орехи и глазура

Сладкиш с тиква, орехи и глазура

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Сладкиш с тиква, орехи и глазура
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Не просто сладкиши, а повод да се съберете с приятели, които отдавна не сте виждали"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • тиква - 500 г сварена предварително
  • захар - 150 г
  • брашно - 280 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 70 мл
  • орехи - 200 г
  • за глазурата
  • крема сирене - 120 г
  • масло - 60 г
  • пудра захар - 70 г
  • сладкарска боя - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете продуктите и дръжте на стайна температура преди приготвянето на сладкиша. Сварете предварително тиквата и я направете на гладко пюре. Смелете орехите.

В купа разбийте яйцата и захарта. Добавете олиото и отново хубаво разбийте.

Пресейте брашното с ванилията, бакпулвера и канелата и ги добавете на части към яйчената смес. Накрая добавете тиквата и смлените орехови ядки.

Сипете кексовата смес в тава или форма за кекс, предварително намазана с олио и поръсена с брашно.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Проверете готовността с клечка за зъби.

Междувременно разбийте маслото на стайна температура с крема сиренето и пудрата захар до кремообразна глазура.

По желание оцветете с хранителна боя с цвят по желание. Охладете изпечения сладкиш и намажете с глазурата.

Сладкишът с тиква, орехи и глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: