Начин на приготвяне
Извадете продуктите и дръжте на стайна температура преди приготвянето на сладкиша. Сварете предварително тиквата и я направете на гладко пюре. Смелете орехите.
В купа разбийте яйцата и захарта. Добавете олиото и отново хубаво разбийте.
Пресейте брашното с ванилията, бакпулвера и канелата и ги добавете на части към яйчената смес. Накрая добавете тиквата и смлените орехови ядки.
Сипете кексовата смес в тава или форма за кекс, предварително намазана с олио и поръсена с брашно.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Проверете готовността с клечка за зъби.
Междувременно разбийте маслото на стайна температура с крема сиренето и пудрата захар до кремообразна глазура.
По желание оцветете с хранителна боя с цвят по желание. Охладете изпечения сладкиш и намажете с глазурата.
Сладкишът с тиква, орехи и глазура е готов.