Начин на приготвяне
Винаги когато готвя, загрявам вода в ел. каната - това спомага за бързото вдигане на налягането и още по-бързо да бъде сготвено ястието.
Измих, отцедих хубаво ориза и оставих в тавичка да изсъхне. След това изсипах ориза в уреда и съотношение 1:1.5 (вода). Готвих на Pressure Cook за 6 минути под ниско налягане. Оставих налягането само да спадне.
Готовият ориз извадих, минах под студена вода и оставих настрани покрит с кърпа.
Преминах на програма Sauté и задуших свинското заедно с гъбите, сол и соевия сос. Когато станаха готови, ги извадих и на тяхно място сложих лука.
Лука задуших с чесъна, който нарязах на половинки, а след това добавих към него ориза, сока от лимоните и курумата. Оставих да се сготви за 2-3 минути.
Сервирах лимонов ориз със свинско в Instant Pot+air fryer, като месото с гъбите сложих в едната половина на чинията, поръсени със сусам, а в другата половина - от лимоновия ориз.
Бон Апети!