Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Гювечета с пилешки гърди и картофи

Гювечета с пилешки гърди и картофи

Д. СавоваД. Савова
Новак
810625
Гювечета с пилешки гърди и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Малко преди да ги извадим от фурната, към всяко гювече поръсваме настърган кашкавал, за да завършим идилията."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • картофи - 500 г
  • морков - 2 бр.
  • бекон - 300 г
  • лук - 1 глава
  • печени червени чушки - 4 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и го задушаваме в малко мазнина. Към него прибавяме нарязания на ситно пушен бекон.

Прибавяме и нарязаните на ленти пилешки гърди. Запържваме до леко зачервяване на месото.

В гювечетата разпределяме запърженото месо.

Прибавяме нарязаните на едро картофи.

Към всяко гювече прибавяме нарязаните на кръг моркови и нарязаните на лентички печени чушки.

Овкусяваме гювечетата с пиле със сол, черен и червен пипер. Добавяме малко водичка към всяко гювече.

Печем гювечетата с пилешки гърди и картофи на 200°C за около 35 минути.

Малко преди да ги извадим от фурната, към всяко гювече поръсваме настърган кашкавал, за да завършим идилията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: