Начин на приготвяне
За тези овесени мъфини нарежете тиквата и ябълката на парченца и ги сложете в блендер, да се смелят. Добавете овесените ядки и стафидите или червени боровинки. Ако овесените ядки не са от фините, може и тях да смелите малко, но не да стават на брашно.
Добавете и ароматите (канела и индийско орехче) и хубаво разбъркайте.
В отделна купа разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкав крем. Налейте олиото на тънка струйка, а след това сложете и сместа с плодовете и подправките.
Накрая сложете брашното, предварително пресято с бакпулвера. Ако ползвате сода бикарбонат, я сложете в течните съставки заедно с лимоновия сок, но без да я угасявате предварително в него.
Разбъркайте до хомогенност и разпределете във 12 формички за мъфини покрити с хартиени капсули или предварително намазнени. Аз ползвах силиконови формички, те са по- малки и излизат повече на брой сладки мъфини.
Печете мъфините с тиква в загрята на 180 °C фурна около 35 минути.
Сервирайте вкусните кексчета с топло мляко или кафе.
Добър апетит с моите овесени мъфини с тиква и ябълка!
Коментари