Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Кръгла форма (23 см) се маже с масло и се постила с восъчна хартия. Пресяват се двата вида брашно, бакпулверът, содата, солта. Разбива се маслото, кафявата захар, лимоновата кора и лимоновият с миксер до получаването на кремообразна смес.
Едно по едно се добавят яйцата, тиквичките, кайсиите, сухите съставки и прясното мляко. Тестото се прехвърля във формата за печене и се пече около 50 мин. Кексът се оставя да изстине напълно.
Плодова глазура: кайсиите се слагат да врят около 10 мин., докато омекнат. След като изстинат, се добавя крема сиренето, пудрата захар и лимоновият сок. Разбиват се добре до получаването на глазура. Горната част и стените на кекса се покриват добре.