Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Тиганици с извара и домат

Тиганици с извара и домат

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5415k1k3k3
Тиганици с извара и домат
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
26/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Може да се насладите на тази страхотна рецепта за тиганици с извара и домати по рецептата на Джейми Оливър"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. голямо
  • пълнозърнесто брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • извара - 4 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • печурки - 3 бр.
  • шунка - 1 резен
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 15 г
  • лют чили сос
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • рукола - 1 шепа
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се чуква яйцето. Добавят се изварата и бакпулверът. Добавя се и пълнозърнесто брашно и се разбива до хомогенна смес.

Доматът и печурките се измиват. Нарязват се на ситно. Шунката се нарязва на ситно. Добавят се в сместа. Подправя се със сол и черен пипер.

Подготвя се тиган с незалепващо дъно. Нагрява се на средна степен. Слагат се 6 пълни лъжици от сместа. Оставят се да се запекат до златисто и се обръщат. Притискат се с шпатула до дебелина около 1 см. и се оставят да се запекат и от другата страна.

Когато са готови, се отстраняват от тигана и котлона се изключва.

Пармезанът се настъргва в тигана, като се оставя на остатъчната топлина на котлона, за да се разтопи.

Тиганиците се нареждат отгоре и леко се притискат. Оставят се докато се отделят лесно. Нареждат се върху дъска.

Руколата се измива и отцежда. Овкусява се със сока от лимона. Сервира се върху дъската.

Отново върху и се смесват киселото мляко и чили соса.

Тиганиците с извара и домат са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: