Начин на приготвяне
В голяма купа се чуква яйцето. Добавят се изварата и бакпулверът. Добавя се и пълнозърнесто брашно и се разбива до хомогенна смес.
Доматът и печурките се измиват. Нарязват се на ситно. Шунката се нарязва на ситно. Добавят се в сместа. Подправя се със сол и черен пипер.
Подготвя се тиган с незалепващо дъно. Нагрява се на средна степен. Слагат се 6 пълни лъжици от сместа. Оставят се да се запекат до златисто и се обръщат. Притискат се с шпатула до дебелина около 1 см. и се оставят да се запекат и от другата страна.
Когато са готови, се отстраняват от тигана и котлона се изключва.
Пармезанът се настъргва в тигана, като се оставя на остатъчната топлина на котлона, за да се разтопи.
Тиганиците се нареждат отгоре и леко се притискат. Оставят се докато се отделят лесно. Нареждат се върху дъска.
Руколата се измива и отцежда. Овкусява се със сока от лимона. Сервира се върху дъската.
Отново върху и се смесват киселото мляко и чили соса.
Тиганиците с извара и домат са готови.