Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Тиганици с извара и ябълки

Тиганици с извара и ябълки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Тиганици с извара и ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Невероятно вкусна, лесна и идейна закуска със спомен от детството"

Необходими Продукти

  • извара - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ябълки - 1 бр. голяма
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката се обелва, почиства от семената и се настъргва.

Брашното се пресява с бакпулвера и солта. В друга купа се смесват изварата, яйцата, захарта и прясното мляко.

Към сместа се прибавя пресятото брашно и настърганата ябълка. Разбъркват се добре.

В предварително загрят сач, намазан с олио, се разстила от сместа.

Тиганиците се пекат от двете страни.

Сервират се горещи, поръсени с пудра захар.

Тиганиците с извара и ябълки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: