Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Вкусни ябълкови тиганици

Вкусни ябълкови тиганици

Вкусни ябълкови тиганици
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
10/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ябълковите тиганици са готови - нападайте"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • канела - 1 к.л.
  • джинджифил - на прах 1 к.л.
  • брашно - 4 с.л. оризово
  • олио - за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нов здравословен прочит на ябълкови тиганички по безглутенова рецепта.

Ябълката се обелва и рендосва на едро ренде. Добавете малко лимонов сок, за да не потъмнява.

В купа се разбива яйце и захарта. Добавят се сол, кисело мляко с разбита в него сода за хляб, да шупне.

Ябълката се отцежда и сипваме в купата при яйчената смес. Прибавяме канела и джинджифил, но може и без него, просто аз така реших.

Накрая сипваме лъжица по лъжица брашното, да се получи средно гъста каша.

Загрява се тиган с много малко олио и печем тиганичките от двете страни.

Обръщам с метална шпатулка и още една за помощ, става по-лесно.

Изваждаме безглутеновите тиганички в чиния, сервираме за закуска със сладко, сирене или мед.

Добър апетит! Тези ябълкови тиганички са вкусни и полезни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: