Начин на приготвяне
Нов здравословен прочит на ябълкови тиганички по безглутенова рецепта.
Ябълката се обелва и рендосва на едро ренде. Добавете малко лимонов сок, за да не потъмнява.
В купа се разбива яйце и захарта. Добавят се сол, кисело мляко с разбита в него сода за хляб, да шупне.
Ябълката се отцежда и сипваме в купата при яйчената смес. Прибавяме канела и джинджифил, но може и без него, просто аз така реших.
Накрая сипваме лъжица по лъжица брашното, да се получи средно гъста каша.
Загрява се тиган с много малко олио и печем тиганичките от двете страни.
Обръщам с метална шпатулка и още една за помощ, става по-лесно.
Изваждаме безглутеновите тиганички в чиния, сервираме за закуска със сладко, сирене или мед.
Добър апетит! Тези ябълкови тиганички са вкусни и полезни.