Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Към тях се прибавя киселото мляко със содата, прясното мляко и ванилията.
Бананът се намачква на пюре и също се добавя към останалите продукти.
Всичко се разбива с миксер и най-накрая се сипва брашното.
В зависимост от гъстотата на киселото мляко, може да се добави или намали количеството на брашното.
Получава се смес с консистенция по-гъста от боза.
В загрят тиган с незалепващо покритие се сипва по една супена лъжица от палачинковата смес. Когато се образуват балончета върху палачинките се обръщат, за да се за пекат и от другата страна.
Американските палачинки се мажат с течен шоколад и се слепват две по две.
Банановите палачинки с шоколад и кисело мляко са много вкусни.