Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с гъби и тиквичка

Щрудел с гъби и тиквичка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Щрудел с гъби и тиквичка8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
52 мин.
Общо
67 мин.
Порции
4
"Разкошен солен щрудел, който е идеален за вкусна и лека вечеря"

Необходими Продукти

  • фини точени кори - 7 бр.
  • масло - 40 - 50 г
  • За плънка
  • печурки - 250 - 270 г
  • тиквички - 150 г
  • сирене - 150 г или на вкус
  • лук - 1 средна глава, 100 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 30 мл
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката на щрудела: почистете лука и скилидките чесън, накълцайте ги и запържете в олиото + малко масло докато омекнат. Не е нужно да хващат загар.

През това време почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Запържете и тях при лука за няколко минути.

Добавете сол, след това сложете и тиквичката, нарязана на много тънки колелца. Гответе докато и тя омекне хубаво. При този процес ще се отдели течност, не чакайте да се изпари, за да не се пресготвят зеленчуците, а дръпнете от огъня и сипете всичко в цедка. Оставете хубаво да се отцеди плънката и изчакайте 30 минути да поизстине.

След като това се случи, заемете се със корите. Ползвам обикновени кори за баница, но ако искате, може да си направите сами тесто за щрудел.

В случая, вземете една фина кора от готово тесто за баница и я разстелете в тавичка, застлана с хартия за печене. Намажете с разтопено масло и положете втора кора върху нея, която също намажете с масло. Процедирайте така до изчерпване на всичките 7 кори.

Разстелете плънката от гъби на ивица по дългата част на корите. Натрошете сиренето отгоре и навийте на руло като подвиете краищата на тестото, за да не излиза плънката.

Намажете с останалото масло и пъхнете тавата в загрята на 180 градуса фурна.

Печете около 30-40 минути или до хубав златист загар на рулото.

Поднесете този разкошен щрудел с гъби и тиквичка докато е топъл. Идеален за лека и вкусна вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: