Начин на приготвяне
За плънката на щрудела: почистете лука и скилидките чесън, накълцайте ги и запържете в олиото + малко масло докато омекнат. Не е нужно да хващат загар.
През това време почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Запържете и тях при лука за няколко минути.
Добавете сол, след това сложете и тиквичката, нарязана на много тънки колелца. Гответе докато и тя омекне хубаво. При този процес ще се отдели течност, не чакайте да се изпари, за да не се пресготвят зеленчуците, а дръпнете от огъня и сипете всичко в цедка. Оставете хубаво да се отцеди плънката и изчакайте 30 минути да поизстине.
След като това се случи, заемете се със корите. Ползвам обикновени кори за баница, но ако искате, може да си направите сами тесто за щрудел.
В случая, вземете една фина кора от готово тесто за баница и я разстелете в тавичка, застлана с хартия за печене. Намажете с разтопено масло и положете втора кора върху нея, която също намажете с масло. Процедирайте така до изчерпване на всичките 7 кори.
Разстелете плънката от гъби на ивица по дългата част на корите. Натрошете сиренето отгоре и навийте на руло като подвиете краищата на тестото, за да не излиза плънката.
Намажете с останалото масло и пъхнете тавата в загрята на 180 градуса фурна.
Печете около 30-40 минути или до хубав златист загар на рулото.
Поднесете този разкошен щрудел с гъби и тиквичка докато е топъл. Идеален за лека и вкусна вечеря.