Начин на приготвяне
В касерола поставете захарта и водата за сиропа.
Добавете ванилията и варете за 10-15 минути, след като заври.
Малко преди да изключите котлона, добавете сока от ½ лимон. Оставете сиропа да изстине. В купата разбийте белтъците със захарта на пяна, постепенно добавете половината от олиото, киселото мляко и кокосовите стърготини, накрая прибавете бакпулвера.
Локума нарежете на парчета. Вземете една кора, разрежете по дължина на две.
Всяка половина намазнете и прегънете на две по дължина. Така получената лента в единия край поставете малка лъжичка от плънката с парче локум и прегънете края на триъгълник.
Започнете да редувате страните до свършване на лентата и получаване на триъгълна баничка.
Така продължете с останалите кори. Наредете малките банички плътно в тавата на фурната.
Печете сладка турска баница с локум на 180 °C за около 25 минути или приятен загар. След изпичане залейте със студения сироп. Поръсете с кокосови стърготини баничките. Оставете да изстине и попие за една нощ.
Вижте още как се прави сладка гръцка баница и разберете разликата между бюрек и наложена баница.