Крокети от елда

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Крокети от елда2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Ето я причината да сме такива големи почитатели на елдата - страхотни крокети стават от нея"

Необходими Продукти

  • елда - 200 г
  • вода - 400 мл
  • лук - 2 глави
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се изпича на тиган без мазнина за половин минута, като се разбърква.

Пуска се в солена вряла вода и се вари до омекване, като се разбърква постоянно.

Сварената елда се слага в тавичка, заглажда се и се оставя в хладилника да поизстине.

След 1 час се изважда и се разрязва на крокети. Те се пържат в сгорещена мазнина и се сервират със запържен лук, нарязан на ситно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: