Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони на фурна с два вида сос

Канелони на фурна с два вида сос

МарияМария
Новак
27207108
Канелони на фурна с два вида сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Обядът е готов и особено сочен с тези канелони на фурна с два вида сос. Хапвайте и се радвайте на живота"

Необходими Продукти

  • канелони - 1 пакет
  • кайма - 500 кг
  • домати - консерва малка на кубчета
  • лук - 2 бр.
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 3 с.л.
  • олио
  • прясно мляко - 500 г
  • захар - 1 ч.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязах на ситно и задуших на слаб огън, добавих сол, подправките и каймата, накрая добавих и доматите и захарта.

Отделно загрях олио и добавих брашното. След като започна да се отделя от дъното, разтворих с прясното мляко и овкусих със сол и черен пипер.

Половината от соса за паста изсипах в тавичка и върху него подредих канелоните, които напълних със сместа с кайма.

Покрих с останалия сос и малко вода, колкото да се покрият канелоните. Покрих с фолио готвих във фурната около 40 минути на 200°C.

След това махнах фолиото, поръсих с кашкавал и върнах канелони на фурна с два вида сос за 5 минути във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: