Начин на приготвяне
Измийте и подсушете свинско контрафиле.
Върху хартия за печене сложете 1 с.л. зехтин, 1 с.л. риган, 1 с.л. розмарин, 1 с.л., кориандър, сол, черен пипер на вкус.
Сложете месото върху подправките и хубаво го оваляйте в тях.
Загрейте останалата мазнина в незалепващ тиган и запечатайте месото от всички страни.
Прехвърлете го в тава и изсипете мазнината от тигана, добавете нарязаните на парчета зелена чушка, моркова и лука, долейте 1 ч.ч. вода, завийте тавата с фолио и печете в предварително загрята фурна на 180°C около 1 ½ часа.
Проверете печеното свинско дали е готово и отстранете фолиото.
Допечете до златиста коричка на месото.
След като месото е опечено, извадете го в друг съд и го завийте с фолио, за да се запази сочно.
За тъмния сос е необходимо да прехвърлите зеленчуците и соса от тавата в дълбок съд и ги пюрирайте, върнете за кратко на огъня, колкото да се смесят вкусовете, овкусете със сол и черен пипер, ако е необходимо.
Белия сос го направете, като в купа смесите сметаната, горчицата, захарта, солта и черния пипер, разбъркайте хубаво и изсипете в съд, в който ще го сервирате.
Нарежете месото преди сервиране и го полейте със сос по ваш избор!
Свинското печено със сос от собствените му сосове и млечен сос с горчица е готово. Приятно хапване!