Свинско печено с два вида сос

Vesela SHVesela SH
Чирак
51313126154
Свинско печено с два вида сос
Снимка: Vesela SH
1 / 3
17/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Вечерите могат да станат още по-приятни с тази вкусна рецепта за печено свинско"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1 ½
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • зехтин - ¼ ч.ч
  • риган - 1 с.л
  • розмарин - 1 с.л.
  • кориандър - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За тъмният сос
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • За белия сос
  • заквасена сметана - 1 ч.ч
  • захар - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол, черен пипер на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете свинско контрафиле.

Върху хартия за печене сложете 1 с.л. зехтин, 1 с.л. риган, 1 с.л. розмарин, 1 с.л., кориандър, сол, черен пипер на вкус.

Сложете месото върху подправките и хубаво го оваляйте в тях.

Загрейте останалата мазнина в незалепващ тиган и запечатайте месото от всички страни.

Прехвърлете го в тава и изсипете мазнината от тигана, добавете нарязаните на парчета зелена чушка, моркова и лука, долейте 1 ч.ч. вода, завийте тавата с фолио и печете в предварително загрята фурна на 180°C около 1 ½ часа.

Проверете печеното свинско дали е готово и отстранете фолиото.

Допечете до златиста коричка на месото.

След като месото е опечено, извадете го в друг съд и го завийте с фолио, за да се запази сочно.

За тъмния сос е необходимо да прехвърлите зеленчуците и соса от тавата в дълбок съд и ги пюрирайте, върнете за кратко на огъня, колкото да се смесят вкусовете, овкусете със сол и черен пипер, ако е необходимо.

Белия сос го направете, като в купа смесите сметаната, горчицата, захарта, солта и черния пипер, разбъркайте хубаво и изсипете в съд, в който ще го сервирате.

Нарежете месото преди сервиране и го полейте със сос по ваш избор!

Свинското печено със сос от собствените му сосове и млечен сос с горчица е готово. Приятно хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: