Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с два вида сос по турски

Лазаня с два вида сос по турски

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Лазаня с два вида сос по турски
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1/2 пакет
  • кашкавал - рендосан
  • За сос 1
  • кайма - 300 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • За сос 2
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • прясно мляко - 2 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос 1: В тава се слага олиото. Добавя се ситно нарязаният лук и се запържва. След това се добавя каймата и отново се запържва. След като каймата се запържи добре, се добавя нарязан чесън и нарязаните на кубчета домати. Запържват се около 10 мин. Добавя се доматеното пюре и се долива 1 в.ч. топла вода. Посолява се и се вдига от котлона. Оставя се да поизстине.

През това време се приготвя сос 2. Маслото се запържва заедно с брашното на среден огън. Постепенно се добавя прясното мляко и се разбърква до сгъстяване. Вдига се от огън.

Подходяща тава се намазнява и се подрежда лазанята. Добавя се сос 2 и се разпределя равномерно. След това се добавя сос 1 с каймата. Отново се слагат кори за лазаня. Така се реди, докато се изчерпат сосовете и корите.

Най-отгоре се слага от сос 2 и се поръсва с рендосан кашкавал. Изчаква се за 10-15 мин., докато лазанята малко поомекне. Пече се във фурна на 180 градуса за 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Страхотна рецепта ! Харесва ми ! Само като гледам снимката и ми се преяжда! Апетитно ! Благодаря за хубавата рецепта !
08.04.2016 12:49
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Сос Бешамел и сос Болонезе едва ли са турски сосове.Лазанята е италианско ястие.Рецептата ти е хубава и добре написана. :)
01.03.2016 17:35