Паста с два вида сос

Паста с два вида сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Защото един сос не е достатъчен за най-вкусната паста"

Необходими Продукти

  • паста - 1 пакет (500 г)
  • кайма - 250 г
  • лук - 2 глави
  • чубрица
  • доматен сос - 2 - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата по указания на пакета начин. Отцедете.

Задушете каймата с мазнината и едната главичка лук, нарязана на ситно. Добавете чубрицата и черен пипер.

Направете бешамелов сос от маслото, брашното и млякото.

Нарежете и другата главичка лук и я задушете в две-три лъжици олио.

Добавете доматения сос и 1/2 ч.ч. вода. Оставете соса да изври до се сгъсти.

Напълнете сварената паста с кайма. Овкусете със сол.

Полейте с доматения сос, а отгоре с бешамеловия и запечете до златисто. Поръсете с босилек.

Пастата с два вида сос е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: