Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с два вида сос

Лазаня с два вида сос

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481
Лазаня с два вида сос
Снимка: Иси
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
9
"Лазаня с гъбки, доматен сос и кайма... Уханието ѝ е неповторимо!"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 кутия
  • сол - 1 с.л.
  • сос Бешамел
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 с.л. (с връх)
  • сол - 1 ч.л.
  • доматен сос
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • гъби - 200 г
  • доматен сок - 500 мл
  • кайма - 500 г телешка
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риган
  • босилек
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съставките за бешамеловия сос се разбиват добре и се слагат на котлона. От време на време се разбива с тел, за да не стане на топчета. След като се посгъсти, сосът се маха от котлона.

За доматения сос за лазаня в загрятото олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън. Прибавят се гъбите. След около 5 минути се добавя каймата. Всичко се разбърква няколко пъти, след което се слагат и останалите продукти. Щом кипне, се отстранява от котлона.

В подходяща тава се сипва първо малко от червения сос. Редят се 1 ред кори. Поливат се с белия сос (аз слагам и малко кашкавал на всеки пласт), пак ред кори, доматен сос и т.н., докато свършат продуктите, и накрая са кори, които се заливат с останалия Бешамел.

Лазанята се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна приблизително 40 минути.

Изважда се и лазанята с два вида сос се поръсва с настъргания кашкавал. Отново се слага във фурната и се допича още десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: