Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с тиква

Гризини с тиква

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Гризини с тиква
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Вкусни гризинки, които може да си похапнете по всяко време на деня"

Необходими Продукти

  • тиква - 100 г (печена)
  • белтъци - 3 бр.
  • извара - 252 г
  • овесени трици - 38 г
  • лимецово брашно - 42 г
  • сусамов тахан - 2 пълни супени лъжици
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • подправки - по избор (розмарин, шарена сол, ким)
  • ленено семе - 6 - 9 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте белтъците на пяна.

Печената тиква намачкайте с вилица и след това добавете един по един претеглени на кухненска везна всички останали продукти при белтъците.

Разбъркайте сместа с лъжица много добре.

Оставете получената смес за около 15-20 минути, за да поемат овесените трици.

Сложете лепкавото тесто в плик и изрежете едното крайче. Предлагам ви по-бързия вариант, но ако искате да оформите гризините по-добре използвайте шприц.

Застелете квадратна плитка тава с хартия за печене и шприцовайте пръчици (или друга форма).

Поръсете гризините с ленено семе и прясно смляна направо от мелничка хималайска сол.

Печете гризините с тиква в предварително загрята на 170 градуса фурна на вентилатор до порозовяване.

Грамажите на вложените продукти в рецептата са съобразени със Зоната и общо са 6БПВМ

Да Ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: