Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини за вино с тиква

Гризини за вино с тиква

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Гризини за вино с тиква
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
25
"Рецептата за гризините за вино с тиква е много лесна, бърза и не е скъпа."

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г печена или варена
  • брашно от лимец - 200 г
  • бакпулвер - 7 г
  • зехтин - 6 г
  • захар - 5 г
  • сол - 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за гризините за вино с тиква е много лесна, бърза и не е скъпа.

В подходяща купа поставете тиквата, поръсете леко със захар, сол и малко зехтин. Намачкайте добре със вилица, за да получите пюре.

Прибавете лимецовото брашно и бакпулвера и отново разбъркайте с вилицата. Трябва да се получи леко лепнещо тесто.

С навлажнени с вода ръце късайте от тестото топчета и оформете всяко на пръчица. Нареждайте лимецовите гризини малко на разстояние една от друга в тава, предварително застлана с хартия за печене.

Ако желаете преди да ги сложите да се пекат, поръсете с подправки или прясно смляна едра хималайска сол.

Печете гризините в предварително загрята фурна на 175 градуса до леко порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: