Начин на приготвяне
Рецептата за гризините за вино с тиква е много лесна, бърза и не е скъпа.
В подходяща купа поставете тиквата, поръсете леко със захар, сол и малко зехтин. Намачкайте добре със вилица, за да получите пюре.
Прибавете лимецовото брашно и бакпулвера и отново разбъркайте с вилицата. Трябва да се получи леко лепнещо тесто.
С навлажнени с вода ръце късайте от тестото топчета и оформете всяко на пръчица. Нареждайте лимецовите гризини малко на разстояние една от друга в тава, предварително застлана с хартия за печене.
Ако желаете преди да ги сложите да се пекат, поръсете с подправки или прясно смляна едра хималайска сол.
Печете гризините в предварително загрята фурна на 175 градуса до леко порозовяване.