Начин на приготвяне
Настържете сиренето и кашкавала на ренде, добавете яйцето и разбъркайте.
Прибавете смесените кисело мляко със содата и мекото масло, замесете меко. Поставете тестото в хладилник за 2-3 часа да стегне.
След което разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 0.5 см, като се стараете да е правоъгълна кората. Намажете кората с разбития жълтък и поръсете със смесените маково семе и риган.
Нарежете с помощта на нож за пица на тънки 0.5 см и дълги ленти и редите в тава, постлана с хартия за печене, като някои от тях можете да усуквате.
Печете гризините в предварително нагрята на 180 градуса фурна до кафяв загар, оставете напълно да се охладят и сервирайте като занимавка пред синия екран.
Коментари