Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Пикантни гризини

Пикантни гризини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Пикантни гризини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
21/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
27 мин.
Порции
10
"Пикантни гризини, които може да си хапвате така или с апетитна разядка"

Необходими Продукти

  • брашно - 240 г
  • краве масло - 100 г студено
  • заквасена сметана - 140 г
  • кайенски пипер - 2 сушени люти чушлета
  • лют червен пипер - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки, млян
  • табаско - от 4 до 8 капки, според вкуса
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичам хрупкавите и бързо приготвящи се гризини, като тези, които се замесват за нула време и нямат нужда от втасване на тестото.

Те са чудесна компания за всякакви разядки, дипове и като снакс за уютните вечери у дома пред телевизора.

За любителите на лютичкото и пикантната храна са точно тези гризини.

Най-лесно можете да ги замесите в блендер, защото за секунди тестото ви ще е готово. За целта само слагате в уреда всички продукти (само кайенският пипер трябва да натрошите) и завъртате за 20 секунди. Ако е нужно, поръсвате още брашно до получаване на гладко и меко тесто.

Разбира се, може да го замесите и на ръка, но тогава използвайте по- меко масло.

Оформете дълги и тънки фитили и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене, оставяйки разстояние между всяка гризина.

Печете на 190 градуса докато почервенеят и замиришат приятно - около 15 минути, в зависимост от дебелината.

Когато изстинат, вашите пикантни гризини са готови да украсят масата ви и да ги хапнете с удоволствие!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: