Начин на приготвяне
Обичам хрупкавите и бързо приготвящи се гризини, като тези, които се замесват за нула време и нямат нужда от втасване на тестото.
Те са чудесна компания за всякакви разядки, дипове и като снакс за уютните вечери у дома пред телевизора.
За любителите на лютичкото и пикантната храна са точно тези гризини.
Най-лесно можете да ги замесите в блендер, защото за секунди тестото ви ще е готово. За целта само слагате в уреда всички продукти (само кайенският пипер трябва да натрошите) и завъртате за 20 секунди. Ако е нужно, поръсвате още брашно до получаване на гладко и меко тесто.
Разбира се, може да го замесите и на ръка, но тогава използвайте по- меко масло.
Оформете дълги и тънки фитили и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене, оставяйки разстояние между всяка гризина.
Печете на 190 градуса докато почервенеят и замиришат приятно - около 15 минути, в зависимост от дебелината.
Когато изстинат, вашите пикантни гризини са готови да украсят масата ви и да ги хапнете с удоволствие!
Добър апетит!