Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Телешки шницел по виенски

Телешки шницел по виенски

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Телешки шницел по виенски
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусно и питателно ястие - това е виенският шницел Поднесете с гарнитура по избор и се насладете"

Необходими Продукти

  • телешко бонфиле - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото бонфиле нарязваме на стекове, след това всеки стек поставяме в стреч фолио и начукваме с помощта на чук за месо.

Начуканите стекове овкусяваме със сол и черен пипер.

В дълбоки чинии си поставяме брашното, галетата и разбитите яйца.

Първо овалваме в брашно, след това в яйцата и накрая в галета.

Пържим в сгорещено олио от двете страни до златист цвят.

Сервираме шницелите топли с бучка масло върху тях и гарнитура по избор!

Телешкият шницел по виенски е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Полезно и апетитно.
20.02.2023 19:28