Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Телешки шницел по севилски

Телешки шницел по севилски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Телешки шницел по севилски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Специалните поводи имат нужда от специални ястия, които да заслужат аплодисментите на гостите"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • брашно - 80 г
  • олио - 80 мл
  • портокали - 1 бр.
  • сьомга - 400 г (пушена)
  • червено вино - 80 мл
  • захар - 10 г
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • бял пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • портокалов сок - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разрязва на 4 парчета, всяко от тях се начуква и се оформя като кръг. Поръсват се със сол, бял и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в маслото.

Портокалът се разрязва на кръгли резени, без да се бели. Върху всяко парче месо се слага резен портокал. Върху него се прави решетка от нарязаната на ивици сьомга.

Приготвя се сос, като портокаловият сок се смесва със соса от печенето. Добавя се виното и захарта и се вари до сгъстяване. С този сос се поливат шницелите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: