Сиропиран сладкиш с тиква

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Сиропиран сладкиш с тиква5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кой иска едно парче от този невероятен сладкиш?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • карамелен сироп - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • тиква - 1 ч.ч.
  • За сиропиране
  • компот от дюли - 2 ч.ч.
  • За карамелен сироп
  • кафява захар - 3 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 ч.л., краве, меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата е невероятно полезна и много вкусна във всякакви варианти. Приготвям я често, особено в сезона ѝ, есента.

Днес реших да направя един експеримент, който се оказа изключително вкусен.

Първо приготвих карамелен сироп.

В тиган с незалепващо покритие карамелизирах кафявата захар. Отдръпнах от огъня и изчаках малко, две три минути, налях топла вода, да не пръска и върнах на слаб котлон да се разтопи карамела. Бърка се непрекъснато.

След това започнах с тестото.

Разбих яйцата със захарта, добавих олиото, следва охладения сироп. После идва ред на брашното, бакпулвера и грис. Всичко се смесва добре с телена бъркалка.

Намазах подходяща по големина тава с масло, обилно, изсипах тестото, отгоре подредих парченца тиква и пекох на умерена фурна до готовност. Около 20 минути или до суха клечка.

Готовият горещ тиквен сладкиш залях с компот от дюли.

Сиропиран сладкиш с тиква - получи се невероятно вкусно и ще ви допадне много, ако харесвате сиропирани сладкиши!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: