Полезни ореховки

AqAq
Новак
1828222k
Полезни ореховки2 / 2
08/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Хем ореховки, хем полезни - това си е приказка"

Необходими Продукти

  • орехи - 100 г
  • фурми - 6 бр.
  • вода - 3 с.л.
  • тахан - 1 с.л. сусамов
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1/4 ч.л. на прах
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете костилките на фурмите, нарежете ги на парчета и ги залейте с водата. Ако вашите фурми са по-сухи, може да се наложи да добавите още вода и да изчакате по-дълго време, за да омекнат.

Прехвърлете фурмите заедно с водата в блендера и ги пасирайте, докато станат на каша.

Счукайте ядки до фини парченца или ги пуснете за кратко в блендера. Прехвърлете ги в купа, прибавете бакпулвера, ванилията и солта и разбъркайте добре.

Добавете пасираните фурми и тахана. Размесете добре, докато получите лепкаво тесто. С влажни ръце оформете ореховките - с големина на орех, и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете полезните ореховки до златисто в загрята на 150 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

alex
alex
mnogo vkusno i polezno , super lesna recepta
01.04.2015 20:20
2