Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Есенен ябълков сладкиш за ценители

Есенен ябълков сладкиш за ценители

Потребител#311853Потребител#311853
Новак
101094362
Есенен ябълков сладкиш за ценители
Снимка: Потребител#311853
1 / 4
08/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Този есенен ябълков сладкиш би очаровал всеки, който го опита. Да Ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • яйца - 4 бр. (може и 3, ако са големи)
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мазнина - 50 г по желание (олио, масло, кокосово масло и т.н.)
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се карамел от 1 чаша захар и се изсипва във формата за печене, да изстива. Докато това става, се забърква сместа за тестото. Слагат се заедно яйцата, захарта, ванилията, щипка сол и се разбиват на пухкава пяна.

Добавя киселото мляко, където е “загасена” содата, и отново се разбива леко. Добавя се постепенно брашното и мазнината. Щом всичко е смесено добре, идва ред на пълнежа за ябълковия сладкиш.

Аз процедирам по следния начин - част от ябълките и орехите ги смесвам с канелата, настъргани в отделна купа, а другата част я използвам за украса на дъното с карамела.

Ако желаете, изсипете всичко в сместа, ако не искате да си “играете”.

За мен обаче готвенето е като детските игри, но за порастнали деца… Но да продължим нататък … след като смесите каквото сте преценили, идва ред на печенето.

Ябълковият сладкиш се пече на 180´C за около 35-40 минути. Всяка фурна е различна и трябва да му се мята по едно око.

Преди да обърнете есенния сладкиш, го оставете за около 30 минути да се охлади.

Остава само да си приготвите подходяща чиния за обръщане и сте готови с този есенен ябълков сладкиш, който би очаровал всеки, който го опита.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: