Есенен сладкиш с дюли

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Есенен сладкиш с дюли1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Сладкиш с дъх на есен и неустоим вкус - непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • дюли - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 400 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • лимонтузу - 2 ч.л.
  • масло - 60 г
  • маргарин - 100 г
  • кисело мляко - 400 мл
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дюлите, почистете ги и ги нарежете на парчета.

Загрейте маслото с 50 г от захарта и задушете дюлите, докато поомекнат.

Разбийте яйцата с останалата захар и ванилията, докато се образува пяна. Добавете маргарина, киселото мляко със содата и лимонтузуто. Накрая добавете и брашното.

Разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес. Сложете я в намазнена тавичка.

Отгоре разпределете дюлите и печете плодовия сладкиш в загрята фурна на 200 градуса около 40 минути.

Есенният сладкиш с дюли е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
46
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теди
Теди
А не може ли да се направи без ВРЕДНИЯ маргарин?
06.11.2013 17:30
14
4
Станислав
Станислав
Ще се получи ли сладкиша със компот от дюли
30.10.2013 17:48
1
1
еми
еми
абе хора вие не четете ли ясно е написано 4 яйца
30.10.2013 17:33
4
velichka
velichka
Колко яйца се слагат?
27.10.2013 14:24
2