Начин на приготвяне
Нарежете киселата зелка на ситно и сложете в подходяща тенджера. Добавете чаша от зелевия сок и 2-3 ч.ч. вода (зависи от киселинността на зелето), половината от олиото и оставете да ври на среден огън.
Нарязаното на късчете месо се прибавя към зелето. След 5-6 минути се добавя добре измития ориз.
Долива се още топла вода, за да се сготви оризът.
В касерола се сипва останало олио, сгорещява се и се добавят двата вида червен пипер.
След като се запържи за кратко, се добавя към зелето.
Оставя се на котлона за кратко свинското с кисело зеле, докато оризът и месото поемат добавената мазнина.
Овкусява се с черен пипер и лют червен пипер на люспи по желание.
Задължително поднесете кисело зеле с ориз и свинско месо със скилидки чесън :)