Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кисело зеле с ориз и свинско месо

Кисело зеле с ориз и свинско месо

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Кисело зеле с ориз и свинско месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Задължително поднесете кисело зеле с ориз и свинско месо със скилидки чесън"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 500 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселата зелка на ситно и сложете в подходяща тенджера. Добавете чаша от зелевия сок и 2-3 ч.ч. вода (зависи от киселинността на зелето), половината от олиото и оставете да ври на среден огън.

Нарязаното на късчете месо се прибавя към зелето. След 5-6 минути се добавя добре измития ориз.

Долива се още топла вода, за да се сготви оризът.

В касерола се сипва останало олио, сгорещява се и се добавят двата вида червен пипер.

След като се запържи за кратко, се добавя към зелето.

Оставя се на котлона за кратко свинското с кисело зеле, докато оризът и месото поемат добавената мазнина.

Овкусява се с черен пипер и лют червен пипер на люспи по желание.

Задължително поднесете кисело зеле с ориз и свинско месо със скилидки чесън :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: