Начин на приготвяне
В блендер се смесват всички сухи съставки без бакпулвера. Добавят се олиото и водата. Сместа се разбива добре около две минути.
Добавя се бакпулверът и отново се разбива за кратко.
Готовата смес се изсипва в купа и се покрива с фолио, престоява десет минути. Знаете, сместа за палачинки винаги е добре да престои преди приготвяне.
Загрява се тиган за палачинки. С черпак се изсипва в средата малко от сместа.
Изпича се само от едната страна, докато покафенее. Отгоре бялото трябва да стане жълтеникаво и да изсъхне.
Трябва да се охладят на решетка мароканските палачинки.
Поднасят се веган палачинките с кленов сироп или плодово желе.
Веган марокански палачинки са идеалната закуска, когато искате да е вкусно и постно.