Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Червеният лук и кромидът се режат на ситно. Бутертестото се разстила върху набрашнен плот на четириъгълници. С помощта на чиния се изрязват кръгове с диаметър 13-15 см, които се слагат върху хартия за печене.
Яйцето се разбива леко и се мажат тестените кръгове, в средата им се слага от лучената смес и се оставя 2 см, да бъдат непокрити. Поръсва се със зехтин, сол, черен пипер и мащерка. Баничките се пекат около 20 мин.
За салатата: Смесват се спанакът, кресонът и орехите. Сиренето се реже на малки парченца. Прибавя се сметаната и се бърка до получаването на еднородна смес. Салатата се залива с готовия вече дресинг. Баничките се поднасят със салата.