Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с лук и салата

Банички с лук и салата

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Банички с лук и салата1 / 2
12/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червен лук - 2 глави
  • лук - 2 глави, кромид
  • бутертесто - 250 г, готово
  • яйца - 1 средно
  • мащерка - 12 стръка
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За салатата
  • спанак - 85 г
  • кресон - 85 г
  • орехи - 25 г
  • сирене - 35 г, Силтън (синьо сирене)
  • сметана - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л. орехово
  • оцет - 1 ч.л., винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Червеният лук и кромидът се режат на ситно. Бутертестото се разстила върху набрашнен плот на четириъгълници. С помощта на чиния се изрязват кръгове с диаметър 13-15 см, които се слагат върху хартия за печене.

Яйцето се разбива леко и се мажат тестените кръгове, в средата им се слага от лучената смес и се оставя 2 см, да бъдат непокрити. Поръсва се със зехтин, сол, черен пипер и мащерка. Баничките се пекат около 20 мин.

За салатата: Смесват се спанакът, кресонът и орехите. Сиренето се реже на малки парченца. Прибавя се сметаната и се бърка до получаването на еднородна смес. Салатата се залива с готовия вече дресинг. Баничките се поднасят със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: