Начин на приготвяне
За този вкусен крем за мазане с гъби и праз всички продукти трябва да са със стайна температура.
Почистете и нарежете на много ситно гъбите и праза.
Загрейте 2 лъжици зехтин и задушете, първо , гъбите за 5-6 минути, до златисто.
След това добавете ситно нарязания праз и задушете и него за кратко.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус и оставете да се охлади.
През това време пригответе разядката от извара.
Към мекото масло прибавете изварата, яйцето, солта и содата.
Ползвах фина, кремообразна извара. Ако ползвате зърнеста извара, първо, блендирайте сместа до гладкост.
Разбъркайте добре.
Сложете продуктите за крема в съд на водна баня и бъркайте непрекъснато 15-20 минути с шпатула.
След това махнете крема от котлона и прибавете задушените гъби и праз.
Разбъркайте и приберете в хладилник, за да се охлади.
Поднесете този вкусен домашен крем за мазане с гъби и праз с препечени филийки хляб.
Съхранявате вкусната разядка в хладилник до 3-4 дни.
Добър апетит!