Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с гъби, праз и яйца

Баница с гъби, праз и яйца

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Баница с гъби, праз и яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Разкошна баница, която с удоволствие хапваме по всяко време на годината"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг
  • праз - 5 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • кори за баница - 500 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме гъбите, измиваме ги и ги нарязваме на дребно. Сваряваме ги в леко подсолена вода.

Нарязваме праза на ситни колелца, запържваме го в 4 супени лъжици олио и когато е готов, прибавяме гъбите.

Запържваме сместа още няколко минути, посоляваме на вкус, подправяме с черен пипер и като поизстине разбъркваме с 2 разбити яйца.

В намаслена тава нареждаме корите като ръсим всяка с олио и я мажем с плънка. Поливаме баницата отгоре с останалото олио и я печем на умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: