Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Разядки»Крем за мазане с гъби и праз

Крем за мазане с гъби и праз

Крем за мазане с гъби и праз
Снимка: Росица Петрова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Поднесете този вкусен домашен крем за мазане с гъби и праз с препечени филийки хляб. Всички ще си оближат пръстите"

Необходими Продукти

  • краве масло - 80 г
  • извара - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • гъби - 200 г печурки
  • праз - 1/2 стрък
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен крем за мазане с гъби и праз всички продукти трябва да са със стайна температура.

Почистете и нарежете на много ситно гъбите и праза.

Загрейте 2 лъжици зехтин и задушете, първо , гъбите за 5-6 минути, до златисто.

След това добавете ситно нарязания праз и задушете и него за кратко.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус и оставете да се охлади.

През това време пригответе разядката от извара.

Към мекото масло прибавете изварата, яйцето, солта и содата.

Ползвах фина, кремообразна извара. Ако ползвате зърнеста извара, първо, блендирайте сместа до гладкост.

Разбъркайте добре.

Сложете продуктите за крема в съд на водна баня и бъркайте непрекъснато 15-20 минути с шпатула.

След това махнете крема от котлона и прибавете задушените гъби и праз.

Разбъркайте и приберете в хладилник, за да се охлади.

Поднесете този вкусен домашен крем за мазане с гъби и праз с препечени филийки хляб.

Съхранявате вкусната разядка в хладилник до 3-4 дни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: