Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Канелени охлювчета с орехи и сироп

Канелени охлювчета с орехи и сироп

МарияМария
Новак
27207108
Канелени охлювчета с орехи и сироп
Снимка: Мария
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Ако са ви останали 1-2 точени кори за баница, направете тези ароматни канелени охлювчета - разкошни са"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 кубче жива (42 г)
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.,
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходимо е допълнително количество брашно за разточване на корите.

Олио за намазване на всяка кора.

В рецептата за домашна баница със спанак споменах, че са ми останали няколко кори.

Написала съм съставките необходими за цялата доза, но както вече уточних, охлювчетата са от количеството, което ми остана.

За плънката за охлювчетата използвах орехи, кристална захар, какао и канела, също така добавих стафиди и сушени боровинки.

Полях със сироп от 1 чаша захар и 1 1/2 чаша вода. Получи се малко количество, но сладко.

Подредих корите една върху друга, като между тях намазах хубаво с олио.

Навих на руло сладката баница, като сложих плънката и нарязах на парчета,

Оставих да втаса, след изпичане залях със сироп канелени охлювчета с орехи и сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Обяснение е под всяка критика!!!
22.11.2023 22:29
1