Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Канелени бутер охлювчета с тиква и орехи

Канелени бутер охлювчета с тиква и орехи

Miss TastyMiss Tasty
Иноватор
271767361
Канелени бутер охлювчета с тиква и орехи
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 (малка)
  • орехи - 4 - 5 броя
  • бутертесто - 1 опаковка 800 г
  • канела - 1 пакетче
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива, обелва и сварява. Оставя се да изстине леко, след което с вилица или прибор за намачкване се прави на пюре.

Бутертестото се отваря, развива и се доразточва с дървена точилка (ако нямате, може да използвате бутилка от вино или прав буркан).

След това се намазва равномерно с тиква, така че да покрива добре тестото (виж снимката).

Орехите се счупват, изваждат се ядките, след което се смилат в мелачка за ядки на едро. Поръсват се върху тиквата.

Накрая се поръсва с канелата.

Рулото се завива по дългата му част и се нарязва на кръгчета с дебелина около два сантиметра.

След това охлювчетата се подреждат в тава върху кухненска хартия за печене.

Печката се загрява на 200 градуса с вентилатор. В загрята вече фурна се слагат да се пекат бутер сладкишите за около 20-25 минути или докато придобият леко златист цвят.

Канелените бутер охлювчета с тиква и орехи могат да се поръсят с пудра захар по желание. Поднасят се топли с чай или кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Супер са!
18.03.2020 18:00