Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Канелени охлювчета от бутертесто

Канелени охлювчета от бутертесто

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Канелени охлювчета от бутертесто
Снимка: Галя Николова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Раз-два и канелените бутер охлювчета са готови, раз-два и канелените бутер охлювчета са изядени"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • кафява захар 4 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • орехи - 50 г, смлени
  • фурми - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Развийте бутертестото и леко го разточете с точилка.

Захарта, канелата, фурмите, нарязани на дребно и смлените орехи, смесете в подходящ съд, и разбъркайте добре.

Наръсете равномерно бутертестото, след което го навийте на стегнато руло.

Нарежете го на пръстени с ширина 1 см.

В тава, покрита с хартия за печене, наредете легнали кръгчетата и поставете в предварително загрята фурна.

Печете бутер охлювчетата се на умерена температура, докато придобият приятен златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: