Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Гевречета за сурвачка

Гевречета за сурвачка

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Гевречета за сурвачка
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
15/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
"Освен че ще направят вашите малчугани щастливи, гевречетата за сурвачка са и много вкусни."

Необходими Продукти

  • захар - 3 с.л.
  • мая - 30 г
  • яйца - 1 бр. белтък
  • масло - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд с хладка вода се размива маята с малко захар.

В голяма купа се слага белтъкът. Добавя се разтопеното масло. Добавя се солта и активираната мая.

Добавя се брашното и се замесва меко тесто. Разделя се на 2 равни части.

Всяка от тях се разточва с две ръце на дълъг червей. Подготвя се намазнена тава.

Отрязва се желаната дължина според желаната големина на гевречета.

Оформя се кръгъл геврек и се нарежда в голяма тава. Същото се повтаря до използването на цялото тесто. Намазват се с масло.

По желание може да се поръчат с малко захар.

Малките гевречета се оставят на стайна температура за 15 минути.

Печката до порозовяване в средносилна фурна.

Освен че ще направят вашите малчугани щастливи, гевречетата за сурвачка са и много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: